Translate

piątek, 30 kwietnia 2021

Kremowa kasza manna z jabłkami prażonymi w cynamonie i miodzie

 Jednoporcjowa uciecha z kaszy manny. Totalny smak dzieciństwa. Do tego wszelkie kupne badziewia się chowają. Spróbujcie tej wersji, a już nigdy nie kupicie gotowca :)

Kremowość osiągnięta śmietaną kremówką- to jest to!

Kaszka najlepsza jest od razu po przyrządzeniu.

Oczywiście można podmienić jabłka na inne owoce/dżemy itp. itd.


Co trzeba?

125 ml mleka minimum 3,2%

125 ml śmietanki 30-36%

2 łyżki kaszy manny

1 łyżeczka miodu

szczypta soli

pół średniego jabłka

50 -70 ml wody


Co i jak?

Do rondelka wsypujemy wszystkie składniki oprócz jabłek i wody i gotujemy do zgęstnienia.

Jabłko kroimy w małą kostkę, na patelnię wlewamy wodę, dodajemy jabłka i pół solidnej łyżeczki cynamonu. Mieszamy, prażymy, aż woda odparuje.

Gotową, jeszcze ciepłą kaszkę posypujemy jabłkami. Gotowe!

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz