Zrób sobie wege strogonowa z boczniaków. Na 3 solidne porcje.
Wypróbowane, zjedzone,polecam!
Co trzeba?
100 g masła
250 g boczniaków
pół dużej cebuli
1 mała czerwona papryka
2 mniejsze ogórki kiszone
2 ząbki czosnku
1 puszka krojonych pomidorów
sól, pieprz
1 łyżeczka płatków chilli
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka musztardy (u mnie kremska)
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
kolendra
Co i jak?
Na dużej patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną w piórka cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chilli, paprykę pokrojoną w słupki i przesiekane boczniaki. Wszystko razem dusić pod przykryciem 5 minut.
Dodać pomidory z puszki, musztardę, mielone papryki, sól, pieprz i dusić do pożądanej miękkości. U mnie krótko, lubię chrupiącą paprykę.
Na koniec wmieszać sos sojowy i ogórki drobno pokrojone.
Wymieszać, posypać kolendrą i wcinać od razu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz