Jak szukasz fajnego ciacha z niskimi węglami- proszę bardzo!
Nie ma w nim ani białej mąki ani białego cukru.
Blaszka 20cm x 20cm
Co trzeba?
100 g mąki kokosowej
1 łyżka łupin babki jajowatej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki mielonego imbiru
pół łyżeczki mielonego cynamonu
70 g erytrolu
duża szczypta soli
kilka łyżek posiekanych orzechów włoskich/migdałów
2 nieduże marchewki
+ 3 jajka
60 ml oleju o neutralnym smaku
1 łyżeczka esencji waniliowej
krem:
150 g śmietankowego serka , np Philadephia
50 g miękkiego masła
1 łyżka erytrolu
Co i jak?
Składniki suche wymieszać w jednej misce. Składniki mokre wymieszać w drugiej misce. Zawartość obu misek wymieszać i dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i 3/4 orzechów.
Przełożyć do formy, docisnąć i piec w 180 stopniach 35-40 minut, aż się zarumieni. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki na krem wymieszać i posmarować upieczone i ostygnięte ciasto. Posypać pozostałymi orzechami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz