Po wielu próbach, osiągnęłam ideał legalnego brownie.
Do środka wcisnęłam świeże maliny i mrożone truskawki.
Spróbuj!
Blaszka 20cm x 20cm
Co trzeba?
180 g czekolady gorzkiej 70%
145 g masła
1 łyżka masła orzechowego 100%
3 jajka
100 g mąki migdałowej
85 g ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Co i jak?
W misie miksera ubić jajka z ksylitolem na puszystą masę.
W kąpieli wodnej rozpuścić masło, masło orzechowe i czekoladę, przestudzić.
Łączymy jedną masę z drugą. Na koniec wmieszać mąkę i proszek do pieczenia i sól. Dodać garść albo i dwie ulubionych owoców.
Wymieszać i przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, piekarnik na 180 stopni, piec maksymalnie 20 minut. Masa może być lejąca, ale tak ma być. Po ostygnięciu do lodówki, wtedy nabiera idealnej konsystencji.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz