Translate

piątek, 18 kwietnia 2025

miękkie keto bułki z mąki bambusowej

 Nie ma się co oszukiwać, bułki nie są ani chrupiące ani nie smakują jak pszenne pieczywo, są jednak zdrowsze i miękkie nawet po rozmrożeniu  i to jest argument nie do obalenia :)

Proporcje na 9 szt


Co trzeba?

50 g mąki bambusowej

45 g łuski babki jajowatej

150 g tartego sera

6 jajek

180 g jogurtu naturalnego

3 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki octu jabłkowego

2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli


Co i jak?


Wszystkie składniki połączyć, odstawić na 20 minut aby masa spęczniała, formować bułki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 170 stopniach 35 min, do mocnego zrumienienia. Ostudzić i wcinać.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz