Translate

niedziela, 10 kwietnia 2022

Lawasz z nadzieniem serowo - ziołowym

Wiadomo, lawasz z Biedronki to nie ten oryginalny, ale warto spróbować, bo skład ma naprawdę godny uwagi.
Danie spokojnie można podać na obiad, nadzienie jest bardzo sycące! 
Można dodać ulubione zioła, szczyptę kurkumy/czarnuszki/papryki mielonej.
Polecam bardzo!


Co trzeba?

1 opakowanie lawasza z Biedronki
250 g tłustego białego sera
100 g tartego żółtego sera
1 jajko
pęczek ulubionych ziół ( u mnie szczypiorek)
sól, pieprz do smaku
opcjonalnie kurkuma/czarnuszka/mielona papryka
masło klarowane do smażenia

Co i jak?

Każdy placek lawasza przekroić na pół.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą. Nakładać na lawasz, tuż przy brzegu i zawijać. Smażyć na maśle klarowanym na rumiano.
Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz