Translate

wtorek, 10 kwietnia 2018

Jaglany deser a 'la Snickers

Dla wszystkich fanów batona Snickers :)
Po prostu.
Proporcje na 6 takich szklanek





Co trzeba?


1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka suszonych daktyli
1 litr mleka
1 szklanka orzeszków ziemnych solonych
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
cukier do smaku


Co i jak?

Daktyle zalać szklanką wrzątku, odstawić na 1-2 h.
Kaszę przepłukać, ugotować na mleku, jakieś 20 minut.
Rozmokłe daktyle zblendować na mus, a orzeszki drobno posiekać.
Gdy kasza się ugotuje, dosłodzić do smaku i również zblendować.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 
Przygotować szklaneczki i układać warstwy. Od spodu:
Kasza jaglana, daktyle, czekolada, orzeszki, aż do wyczerpania składników.
Smacznego!




3 komentarze: