Translate

sobota, 12 lipca 2014

Pasta z zielonych oliwek


Dość oryginalna i specyficzna (jak dla mnie) pasta kanapkowa.
Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie albo na ciabattach.
Z podanych składników wychodzi taki spory słoiczek.
PS. Moje oliwki były nadziane pastą paprykową.


Co trzeba?

1 słoiczek zielonych oliwek (200 g)
2-3 suszone pomidory
3 ząbki czosnku podprażone na patelni
przyprawy: cząber,tymianek
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku

Co i jak?

Wszystkie składniki zmielić w blenderze.
Odstawić do lodówki, coby wszystkie składniki się ładnie przegryzły.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Pychotka :)

    Zapraszam do mnie na Dietetyczną Pizzę!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta pasta wygląda bardzo ciekawie;) i składniki też są świetne
    Zapraszam do mnie http://www.naturalnemetody.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń