Dość oryginalna i specyficzna (jak dla mnie) pasta kanapkowa.
Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie albo na ciabattach.
Z podanych składników wychodzi taki spory słoiczek.
PS. Moje oliwki były nadziane pastą paprykową.
Co trzeba?
1 słoiczek zielonych oliwek (200 g)
2-3 suszone pomidory
3 ząbki czosnku podprażone na patelni
przyprawy: cząber,tymianek
przyprawy: cząber,tymianek
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
Co i jak?
Wszystkie składniki zmielić w blenderze.
Odstawić do lodówki, coby wszystkie składniki się ładnie przegryzły.
Smacznego!
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na Dietetyczną Pizzę!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :)
Ta pasta wygląda bardzo ciekawie;) i składniki też są świetne
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://www.naturalnemetody.blogspot.com/