Translate

środa, 28 stycznia 2015

Makaron z kiełbasą, szpinakiem i pomidorami


Dziś danie iście po studencku (ach te wspomnienia...)
30 min i obiad gotowy, a z podanej porcji najedzą się 3 głodne osoby (a może i 4?)
Polecam bardzo.



Co trzeba?

4 - 5 garści makaronu
1 kiełbasa podwawelska
220 g szpinaku
1 puszka krojonych pomidorów
1 cebula
tarty żółty ser
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia


Co i jak?

Na patelni podsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę i drobno posiekaną cebulę.
Dodać makaron i pomidory. W razie potrzeby dolewać wody. Przykryć.
Gdy makaron się ugotuje, dodać szpinak. Całość dusić jeszcze z 10 min.
Ewentualnie doprawić do smaku.
Wierzch posypać tartym żółtym serem,
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz